MTN پرظرفیتترین کابل فیبر نوری زیردریایی غرب آفریقا را راهبری میکند
سینا: MTN بیش از ۱۰۰ میلیون دلار روی مجموعه کابل فیبر نوری جدید سرمایهگذاری کرده است تا امکان استفاده از باند پهن موثر و سریع را فراهم کند.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، از زمانی که MTN جسورانه مبلغی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار روی پرظرفیتترین کابل فیبر نوری زیردریایی در آفریقا سرمایهگذاری کرده است، شش سال میگذرد.
سیستم کابلی غرب آفریقا (WACS) که با برخورداری از ظرفیت فوقالعاده آفریقای جنوبی و غربی را به اروپا متصل میکند، راهاندازی شد.
سیستم کابلی زیردریایی فیبر نوری به طول ۲۰ هزار و ۱۷ کیلومتر ظرفیت باند پهن فعلی آفریقای جنوبی را به صورت موثری تا بیش از ۵۰۰ گیگابایت در ثانیه افزایش خواهد داد.
این افزایش پهنای باند، یکی از ضروریات MTN در آفریقای جنوبی است که در آن تمایل مشتریان به استفاده از خدمات داده طی سال ۲۰۱۱ چهاربرابر شده و استفاده از خدمات داده (به استثنای پیامک) تقریبا به میزان ۲۰۰ درصد در سال افزایش یافته است.
استفاده از تلفنهای هوشمند طی همین مدت تا میزان ۱۲۸ درصد در سال افزایش یافته و به ۶/۳ میلیون کاربر در سال رسیده است، در حالیکه تعداد کابران دیتا تا ۹/۱۰ میلیون کاربر افزایش داشته است.
سیستم کابلی غرب آفریقا که گستره آن سراسر سواحل غربی آفریقاست، از Yzerfontein نزدیک کیپ تاون در آفریقای جنوبی شروع و تا انگلستان ادامه مییابد. سیستم مذکور برای شعب MTN این امکان را فراهم میسازد تا با سایر کشورهای اروپا و آمریکا ارتباطی یکپارچه برقرار کنند. سیستم فیبری ۴ زوجی با مجموعه هزینه پروژهای بالغ بر حدود ۶۵۰ میلیون دلار آمریکا ساخته شد.
تِرِوور مارتینز، مدیر روابط تجاری خدمات ارتباطی MTN برای کنسرسیوم سیستم کابلی غرب آفریقا اظهار داشت که از نظر MTN، موثرترین روش برای پیشبرد مراحل ساخت سیستم کابلی غرب آفریقا، استفاده از مدل سرمایهگذاری کنسرسیوم مشترک زیرساخت همکاری اپراتورهایی با اهداف مشابه است.
فراهم کردن دسترسی مستقیم به بازارهای MTN در غرب آفریقا و طراحی اتصال موثر سیستم با نقاط متعدد زمینی برای MTN از اهمیت خاصی برخوردار است. به همین منظور سیستم کابلی غرب آفریقا ۱۵ ایستگاه پایانه در مسیر خود از جمله در غنا، نیجریه، کامرون، ساحل عاج، جمهوری کنگو و نامیبیا که همه از کشورهای محل فعالیت MTN هستند، دارد.
مارتینز افزود: MTN بزرگترین سرمایهگذار در سیستم کابلی غرب آفریقا با تعهداتی بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار آمریکاست که این مبلغ شامل ۹۰ میلیون دلار آورده نقدی برای سیستم و سرمایهگذاری نقدی مازاد در ساخت تسهیلات زمینی کابل در کامرون، غنا، نیجریه و ساحل عاج است.
سرمایهگذاری MTN در سیستم کابلی غرب آفریقا بخشی از پروژه سرمایهگذاریهای مرتبط با کابل زیردریایی گروه است که توسط خدمات ارتباطی جهانی MTN دبی مدیریت میشود.
سیستم کابلی غرب آفریقا علاوه بر تکمیل سایر سیستمهای کابلی موجود در منطقه و همچنین تامین اتصال فیبری به چندین کشور غرب آفریقا برای اولین بار، تنوع موردنیاز حجم بالای ترافیک باند پهن را از آفریقای جنوبی تا اروپا فراهم میکند.
به گفته کانارگاراتنام لامبوتاران، معاون فنی MTN آفریقای جنوبی، تاثیر سرمایهگذاریهای MTN در آفریقا بسیار زیاد است.
گروه MTN به عنوان سازمانی آیندهنگر به این نتیجه زودهنگام رسیده است که سرمایهگذاری در سیستم کابلی غرب آفریقا، ظرفیت باند پهن مورد نیاز با قیمت مناسب را در جهت تقویت تلاشهای آفریقا برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره سازمان ملل با هدف بستن شکافهای فنی این قاره فراهم خواهد کرد و این امر با همگام کردن مردم آفریقا با عصر دیجیتالی امکانپذیر خواهد بود.
MTN به عنوان اپراتور پیشگام آفریقا به آینده پیش رو با راهاندازی کابل برای بازارهای آفریقای جنوبی امیدوار است. مالکیت سیستم کابلی غرب آفریقا همراه با سود چشمگیر حاصل از سیستم کابل زیردریایی شرق آفریقا، برای MTN تنوع مسیر مهمی را از دو طرف قاره به سمت اروپا فراهم خواهد کرد. این اقدام برای مشتریان MTN قابلیت اتصال به باند پهن را با انعطاف بیشتر و بهترین سطح دسترسی فراهم میکند.
لمبوتاران افزود که سرعت آفریقا تاکنون در بزرگراه اطلاعات بسیار کم بوده است اما سرمایهگذاری MTN در سیستم کابلی غرب آفریقا در حال حاضر دسترسی میلیونها کاربر را به ظرفیت بالا و توانایی استفاده بهینه از دادهها و همچنین تله متری با سرعتی هماهنگ با سرعت جهانی تبادل اطلاعات تضمین میکند.
طبق گفته مارتینز، سرمایهگذاری MTN در سیستم کابلی غرب آفریقا به منظور پشتیبانی تقاضای فعلی و آتی اینترنت پرسرعت، تجارت الکترونیک، فناوری ارتباطات و اطلاعات، خدمات صوتی و تصویری برنامهریزی شده است.
دسترسی به این خدمات از طریق استفاده کابل سیستم کابلی غرب آفریقا از تکنولوژی سیستم مالتی پلکس فشرده طول موج نوری امکانپذیر است که ارتباطات دوسویه و همچنین افزایش ظرفیت را از طریق یک رشته فیبر فراهم میکند. سیستم کابلی همچنین به دلیل طراحی قوی، میتواند توسعههای آتی در فناوری فیبر نوری زیردریایی را موجب شود.
تجاری شدن سیستم کابلی غرب آفریقا و سایر کابلهای زیردریایی MTN، ضمن فراهم آوردن زمینه تحول در صنعت تلفن همراه موجب بهبود کیفیت زندگی برای میلیونها نفر در سراسر قاره خواهد شد.
در آفریقای جنوبی، بخش زمینی سیستم کابلی غرب آفریقای MTN در ماه آوریل سال جاری با مجموع ظرفیت ۶۰ گیگا بایت تکمیل شد. شبکه نوری زمینی MTN مشتمل بر تکنولوژی پیشرو مخابرات به همراه DWDM (مالتی پلکس فشرده طول موج نوری) و شبکه نوری سوئیچ خودکار (ASON) در هسته خود است که قابلیت دسترسی بالا، ارائه پهنای باند مورد درخواست و بازیابی خدمات را فراهم میکند.
به گفته مایکل ایکپوکی، مدیرعامل MTN غنا، «اند پهن، پتانسیل بالایی برای تغییر چشمانداز اقتصادی-اجتماعی کشورهای آفریقایی دارد.
او افزود: شعب ما در غرب آفریقا طی سال گذشته شاهد رشد خوبی در حجم دیتا بودند و این روند در سایر شعب ما در سراسر قاره نیز تکرار شده است. این موضوع به حجم بالای تقاضای بالقوه برای دسترسی به تسهیلات و خدمات باند پهن با کیفیت بالا در سراسر آفریقا اشاره دارد. معرفی سیستم کابلی غرب آفریقا ضمن برطرف نمودن نقائص فنی بیشتر جوامع محروم آفریقا موجب رشد اقتصادی در کشورهای مذکور نیز میشود.