گردش مالی فاوا در سال ۹۰ به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید
سینا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: کل گردش مالی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۹۰ به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، رضا تقیپور صبح امروز در دومین جشنواره ملی فاوا که به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی برگزار شده بود، افزود: این درحالی است که کل گردش مالی حوزه فاوا در سال ۸۸، عدد ۸۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به تفاوت اساسی عرصه فاوا با دیگر عرصهها اظهار داشت: طبق آمار بانک مرکزی طی یک دوره ۳ ساله رشد شاخص بهرهوری نیروی انسانی در کل ۲٫۷ درصد بوده اما در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ۲۳ درصد بوده است.
تقیپور افزود: همچنین شاخص بهرهوری سرمایه در کل اقتصاد ۰٫۵ درصد و در بخش فاوا ۳۱٫۳ درصد یعنی ۶۲ برابر کل اقتصاد بوده و رشد شاخص بهرهوری کل عوامل تولید در کل اقتصاد نیز ۱٫۴۷ درصد و در فناوری اطلاعات و ارتباطات ۲۹٫۳ درصد بوده است.
وی با اشاره به تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در طول برنامه پنجم توسعه تصریح کرد: در این باره یک کار اساسی و بنیادین در کشور شروع شده و مراحل طراحی آن در سه فاز به خوبی پیش رفته است که مرحله اول تا پایان نیمه اول امسال به انجام میرسد.
به گفته تقیپور، فاز اول آن بحث استفاده از ظرفیت پهنای باند کشور، فاز دوم انتقال کل میزبانیها به داخل کشور که تا پایان سال ۹۲ با ایجاد مراکز داده داخلی انجام میشود و فاز سوم آن مدیریت بومی و داخلی شبکه است که ما را از ورود نرمافزارهای خارجی به صورت تمام و کمال میرهاند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در عرصه تجارت الکترونیکی و فضای الکترونیکی گامهای بلندی برداشته شده و زیرساخت فضای الکترونیک حاصل اقتصاد الکترونیکی است، گفت: هدفگذاری کردیم تا پایان برنامه پنجم همه آحاد مردم صاحب پرونده سلامت الکترونیکی باشند و همه خدمات پزشکی روی کارت سلامت انجام شود.
وی افزود: تا پایان برنامه کار باید طوری پیش برود که ۷۰ درصد ارایه خدمات به مردم به صورت الکترونیکی باشد بطوریکه درحال حاضر ۱۴۹۹ خدمت به صورت الکترونیکی عرضه میشود.
تقیپور اظهار داشت: نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع و عرصههای مختلف از عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی تا عرصههای کسب و کار و عرصههای اقتصادی نمایان میشود و امروز شاهد بروز نسل جدیدی از کشورها مانند ژاپن، مالزی، چین و هند هستیم که توسعه خود را برمبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات بنیان گذاشتهاند.
وی ادامه داد: مشخصه این کشورها توسعه اقتصادی با بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات است که با سرعت بیشتری از جوامع غربی صورت میگیرد و به دلیل دانش بنیان بودن این عرصه، ما شاهد هستیم که از نظر علمی و فناوری این کشورها بسیاری از مرزهای قراردادی شده را شکستهاند و سلطه غرب بر علوم و فنون شکسته شده است.
به گفته تقیپور، این حوزه به دلیل مغزافزار بودن هیچ قدرت و مرزی را به رسمیت نمیشناسد و حتی در جوامع کوچک شاهد بروز خلاقیتها و نوآوریها هستیم.
وی گفت: از بدو تشکیل دولت دهم با تصمیم پیشتاز دولت برای تشکیل کارگروه فاوا در دولت با حضور وزارتخانهها و معاون رئیس جمهور طبق اصل ۲۷ و ۲۸ قانون اساسی، اختیارات دولت به این کارگروه واگذار شد که برای اولین بار اتفاق افتاد و بدین معنی است که ما میتوانستیم در موارد حاکمیتی تصمیم بگیریم.
تقیپور افزود:در زمینه حقوقی و قوانین زیرساختهای حقوقی و مقررات را آماده میکنیم و مسوولیت کمیتههای زیرساخت، فنی و امنیت با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.