شبکه ملی اطلاعات اینترنت بینالملل را قطع نمیکند
سینا: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، یک شبکه جامع پرسرعت در سراسر کشور مستقر میشود که بواسطه آن بسیاری از نیازهای مردم در فضای مجازی تامین خواهد شد.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا) از سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمود واعظی با بیان این مطلب که شبکه ملی اطلاعات یکی از اولویتهای وزرات ارتباطات استَ اظهار داشت: این شبکه پرقدرت و با سرعت بالا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و به واسطه آن میتوانند به تمام امکانات سایتهایی که در داخل میزبانی میشوند یا از طریق این شبکه یا شبکههای بینالمللی در ارتباط هستندَ دسترسی داشته یاشند.
وی افزود: در عین حال در صورتی که اطلاعات مورد نیاز مخاطبان در این شبکه موجود نباشد، میتوانند از طریق اینترنت به منابع دیگر جهانی دسترسی پیدا کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص سالمسازی فضای مجازی با بیان اینکه این موضوع از دو منظر قابل توجه است، اظهار داشت: توسعه زیرساختها به منظور برطرف کردن نیازهای مردم از طریق افزایش پهنای باند داخلی و بینالمللی یکی از موضوعات مورد توجه در این حوزه است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به منظور ارایه سرویسی که مردم بتوانند از طریق آن همه نیازهای خود را با سرعت بالا مرتفع کنند از دیگر برنامهها در این حوزه است.
وی خاطر نشان کرد: تصمیم بر ان است تا با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و پهنای باند دو مگابیت بر ثانیه برای خانهها تامین شود.
واعظی با اشاره به مباحث مد نظر مقام معظم رهبری در این حوزه تصریح کرد: اینترنت و فضای مجازی ابزار بسیار خوبی برای پیشرفت و ارتقا، آگاهی محسوب میشود اما در این میان برخی آسیبها از طریق مشکلات غیراخلاقی و سایتهای مجرمانهای که به دنبال برخورد های ضد دینی هستند نیز وجود دارد.
وی در خصوص نحوه برطرف کردن این مشکلات گفت: از طریق تولید محتوا میتوان برخی از مسائلی که در حوزه های اقتصادی فرهنگی اجتماعی و سیاسی به وجود می آید را برطرف کرد.
وی افزود: اما در آن حوزه مانند سایتهای غیر اخلاقی که کانونهای خانواده را هدف گرفتهاند، میبایست از لحاظ فنی زمینهای را فراهم کنیم که این سایتها از دسترسی خانوادهها به دور باشند.
وی تأکید کرد: البته این محدودیت نباید موجب کاهش سرعت دسترسی و یا محدودیت در دسترسی به سایتهای مجاز علمی و تجاری شود.
وی ادامه داد: با برنامهریزیهای صورت گرفته و با تلاشهای در دست انجام امیدواریم طی ۱۸ ماه آینده فعالیتهای خوبی در این حوزه عملیاتی شود.
واعظی با بیان این مطلب که امروزه شاهد افزایش سرعت رشد اینترنت در دنیا هستیم، گفت: تکنولوژی در این حوزه به سرعت تغییر می کند و دو ماه غفلت موجب میشود یک نسل از تکنولوژی عقب بیفتیم.
وی با اشاره به تغییراتی که فناوری اطلاعات می تواند در زندگی مردم و ادارات داشته باشدَ تصریح کرد: برنامههای گستردهای برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور پیشبینی شده است.