سهم سیستم عاملهای موبایل در سال ۲۰۱۶
سینا: بازار جهانی گوشیهای تلفن همراه در سال ۲۰۱۲ حدود ۱٫۴ درصد نسبت به سال ۲۰۱۱ رشد داشته است و این میزان در سه سال گذشته کمترین نرخ رشد را نشان میدهد.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا) از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، طبق گزارش موسسه IDC در سال ۲۰۱۲ تولیدکنندگان تلفن همراه ۱٫۷ میلیارد گوشی فروختند و پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۶ این رقم به ۲٫۲ میلیارد گوشی خواهد رسید.
انتظار میرود تعداد گوشیهای هوشمند در جهان در سه ماهه پایانی به ۲۲۴٫۵ میلیون عدد برسد که افزایش ۳۹٫۵ درصدی تقاضای مصرفگنندگان را نسبت به سال گذشته نشان میدهد. در مجموع در سال ۲۰۱۲ تعداد گوشیهای هوشمند با رشدی ۴۵٫۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۱ به ۷۱۷٫۵ میلیون عدد خواهد رسید.
به دلیل فروش بالای گوشیهای هوشمند با ویژگیهای خاص از سوی دو شرکت اپل و سامسونگ و نیز گسترش گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید در چین و سایر بازارهایی نوظهور با رشد بالا، در سه ماهه پایانی سال بازار گوشیهای تلفن همراه شاهد رشدی مضاعف است.
به گفته مدیر پژوهشی موسسه IDC، انتظار میرود سیستم عامل اندروید در چند سال آینده بیشترین سهم بازار سیستم عامل را از آن خود کند. هرچند رقبایی نظیر سیستم عامل ویندوز موبایل، BlackBerry 10 و چندین نسخه از لینوکس این بازار را تحت تاثیر خویش قرار میدهند. همچنان سیستم عامل iOS در تعقیب اندروید در جایگاه دوم قرار رفته دارد که بیشتر به دلیل محبوبیت گوشیهای آیفون است.
سیستم عامل BlackBerry در سالهای آینده به آرامی رشد خواهد کرد. این شرکت با ارائه سیستم عامل BB 10 تا حد زیادی سهم خویش را در سال آینده حفظ میکند. این سیستم عامل برای حفظ جایگاه خویش به بازارهای نوظهور و در حال رشد نظیر اندونزی و آمریکای لاتین نیازمند است.