حاکمیت اینترنت از انحصار یک کشور خارج شود
سینا: رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: هیات ایرانی در اجلاس جامعه اطلاعاتی ۲۰۱۲ موضوع تحریمهای اقتصادی بر ضد ایران و همچنین حاکمیت انحصاری بر شبکه اینترنت از سوی ایالات متحده آمریکا را مطرح کرد.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، علی حکیم جوادی صبح امروز در جمع خبرنگاران افزود: ما اعلام کردیم که با استفاده از توان داخلی در حال توسعه فناوری اطلاعات در کشور هستیم اما تحریمهای اقتصادی مانع رشد فناوری اطلاعات و دسترسی مردم بر اطلاعات خواهد شد.
وی اظهار داشت: حمدون توره دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات نیز با تایید موضع هیات ایرانی در این زمینه اعلام کرد که تحریم مغایر با رشد و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
حکیم جوادی افزود: همچنین هیات ایرانی اعلام کرد که حاکمیت اینترنت باید از انحصار یک کشور یا شرکت خاص در ایالات متحده آمریکا خارج شود و ما سالها است که این موضوع را مطرح میکنیم ولی به نتیحه رسیدن این گونه مسایل زمانبر است.
ایران در این اجلاس که از ۲۴ تا ۲۸ اردیبهشت ماه امسال در مقر ITU در ژنو برگزار شده بود، جایزه خط عمل ۱۱ اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی با موضوع همکاریهای منطقهای و بینالمللی را به خود اختصاص داد.
وی، یکی از دلایل اعطای جایزه به ایران را اقداماتی عنوان کرد که سازمان فناوری اطلاعات ایران در زمینه یکپارچهسازی و جمع کردن تمام سازمانها در ذیل کمیته ملی WSIS انجام داده بود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در جلسهای که با دبیرکل ITU داشتیم، موضوع حملات سایبری انجام شده به ایران را مطرح کردیم که حملات سایبری توسط یک مجموعه فردی و هکری صورت نمیگیرد بلکه به صورت سازمان یافته و از طرف کشورهای خاصی انجام میشود.
وی همچنین از طرح اقداماخیر گوگل در زمینه حذف نام خلیج فارس در این اتحادیه خبر داد و گفت: اما باتوجه به اینکه گوگل یک شرکت خصوصی است، کاربران ایرانی باید کمتر از این موتور جستجو استفاده کنند.
حکیم جوادی از تشکیل کمیتهای برای بررسی حذف نام خلیج فارس از روی نقشههای گوگل در وزارت امور خارجه خبر داد که پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار داده است.