توسعه خدمات کیف پول همراه در خاورمیانه
سینا: خدمات کیف پول همراه که امکان پرداخت از طریق گوشیهای تلفن همراه را میدهد، پتانسیل بالایی برای رشد در خاورمیانه دارد.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، بنابر مطالعات موسسه TNS بر روی استفاده از گوشیهای تلفن همراه، با نگاهی به بازارهای آسیایی همانند ژاپن که در حال حاضر حدود یک چهارم کاربران تلفن همراه در این کشور امور مالی و پرداختهای خرید و فروش خود را از طریق کیف پول همراه انجام میدهند، میتوان پتانسیل خوبی برای افزایش این خدمات در منطقه خاورمیانه در چند سال آینده پیشبینی کرد.
این مطالعات که از ۴۸ هزار نفر در ۵۸ کشور دنیا انجام شده است، نشان میدهد ۳۷ درصد از پاسخدهندگان در عربستان و ۳۱ درصد در امارات متحده عربی نسبت به بانکداری همراه تمایل زیادی داشتهاند.
این مطالعه پتانسیل آشکار تلفن همراه برای نفوذ بیشتر در چگونگی انجام مخارج و پساندازهای مشترکین را نشان میدهد.
نکته مهم برای کسب یک شناخت عمیقتر از نیازهای مشترکین، حذف منابع ورود و افزایش امنیت آنلاین قبل از پذیرش کامل این خدمات است.
در حالی که مشترکین در سراسر دنیا در حال آماده شدن برای استفاده از موبایل در معاملات بانکی و خرده فروشیهای روزانه خویش هستند، بازارهای نوظهور از سرعت رشد بالاتری نسبت به بازارهای غربی برخوردارند.
به نظر میرسد از آنجاییکه بازارهای نوظهور وابستگی شدید خود به سرویسهای تلفن همراه را نشان دادهاند، خدمات کیف پول همراه در خاورمیانه در آیندهای نزدیک شکوفا خواهد شد. به عنوان مثال در کشورهایی که داشتن یک خط اینترنت و یا کامپیوتر شخصی برای دهکهای پایین جامعه دشوار و یا گران قیمت است، استفاده از SMS و اینترنت تلفن همراه بسیار رایج است.
تعداد زیادی از مردم تمایل دارند اخبار روزانه مورد نیاز خویش را از طریق گوشیهای تلفن همراه دریافت کنند. بنابراین خدمات پرداخت همراه گام منطقی بعدی برای این بازار است. به عنوان مثال خدمات M-PESA در کنیا که از سال ۲۰۰۷ ارائه میشود، روشهای مختلف انتقال پول را عرضه میکند، حتی برای خرید یک فنجان قهوه میتوان از این سرویس استفاده کرد.
نگرانیهای امنیتی برای هر نوع پرداختی وجود دارد اما برای پرداختهای کوچک توسط موبایل استفاده از روشها و سیستمهایی مشابه PayPal و یا Square میتواند بسیار موفقیتآمیز باشد.